WAAR DE SIGNBEDRIJVEN EN ZZP'ERS ELKAAR TREFFEN
Informatie

ACTUEEL

Kantoren moeten meer inspelen op zzp’er

09-04-2013

(bron: nuzakelijk.nl)

Kantoorruimtes moeten beter aansluiten op de wensen van zzp’ers en dat zou een bijdrage leveren aan de aanpak van de enorme leegstand op de kantorenmarkt. Dit de belangrijkste conclusie uit een onderzoek onder Rotterdamse zzp’ers, uitgevoerd door de KvK Rotterdam en Panteia/EIM.

Momenteel is de zzp’er vooral aangewezen op kantooruimte bestaande uit grote, kale oppervlakten, buiten de stadscentra. Daar zit een groot deel niet op te wachten. Aanbieders op de vastgoedmarkt kunnen portefeuilles beter afstemmen op de groeiende groep zzp’ers.

43 Procent van de zzp’ers heeft overigens helemaal geen behoefte aan externe werkruimte. Die wel interesse hebben willen werklocaties, gelegen in de stadscentra dichtbij huis. Wel werken zzp’ers minder vaak aan huis en vaker vanuit wisselende flexibele locaties. Ze hebben behoefte aan externe werklocaties vanwege ruimtegebrek, de behoefte aan contact met andere ondernemenrs, de mogelijkheid om klanten te ontvangen en het scheiden van wonen en werken.

De zzp’er wil 24 uur per dag op de werkplek terechtkunnen en zijn huurcontract zou maximaal 1 jaar moeten gelden, liever nog huur betalen per gebruik.

Ga terug naar het overzicht