WAAR DE SIGNBEDRIJVEN EN ZZP'ERS ELKAAR TREFFEN
Informatie

ACTUEEL

Klachtenloket zakelijk krediet zzp'ers

04-07-2018

Vanaf 1 juli 2018 kunnen naast consumenten ook kleinere mkb-ondernemers en zzp’ers terecht bij Kifid, het klachteninstituut voor financiŽle dienstverlening. Heeft een kleinere ondernemer een klacht over zijn financiering en lost de bank dit niet naar tevredenheid op, dan is Kifid het toegankelijke en deskundige alternatief voor een gang naar de rechter. Dat laatste was vaak een dure grap†omdat veelal ook een advocaat moet worden ingeschakeld.

Een klacht (die wel moet gaan over de aanvraag van een financiering nŠ 1 juli 2018) kan bijvoorbeeld een geschil over een rentetarief zijn. Of dat de financier de overeenkomst opzegt en de zzp'er de rechtmatigheid ervan betwist. Een klacht over een afwijzing van een krediet is niet mogelijk.

Wil je als zzp'er een beroep doen op Kifid dan mag je jaaromzet niet groter zijn dan 5 miljoen euro. De kosten bedragen 250 euro voor de aanvraag en nog eens 500 euro bij hoger beroep. Kifid kan in een bindende uitspraak maximaal 250.000 euro toewijzen aan geleden schade.†

bron: ZZP Nederland

Ga terug naar het overzicht