WAAR DE SIGNBEDRIJVEN EN ZZP'ERS ELKAAR TREFFEN
Informatie

ACTUEEL

Slecht voorbereid op stroomuitval

27-03-2018

En zonder stroom ook geen telecommunicatie. Nederlandse huishoudens zijn hierop slecht voorbereid, blijkt uit onderzoek van Agentschap Telecom. Nederlanders vinden het kennelijk niet nodig voorbereidingen te treffen om telecomdiensten te blijven gebruiken bij een stroomstoring. En dat terwijl jaarlijks 350.000 huishoudens wel eens een keer 2 uur lang verstoken blijven van elektriciteit. 

En dit geldt niet alleen voor huishoudens maar dus ook voor bedrijven aan huis. Administratie, beveiliging en betalingsverkeer kunnen door stroomstoringen plat komen te liggen. Dat kan tot omzetderving leiden en eventuele schadevergoedingen zijn soms 'symbolisch' weet Frank Alfrink, directeur Stichting ZZP Nederland, uit eigen ervaring. Het bedrag dat hij ontving na een stroomstoring van meer dan 4 uur was "een lachertje."

Samen met het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en ZZP Nederland heeft Agentschap Telecom een dynamische pdf ontwikkeld met adviezen voor bedrijven aan huis, dat inzicht geeft in de consequenties van stroomuitval en adviezen en mogelijke oplossingen bij problemen op dat vlak.

Bron: zzp-nederland.nl

 

Ga terug naar het overzicht