WAAR DE SIGNBEDRIJVEN EN ZZP'ERS ELKAAR TREFFEN
Informatie

ACTUEEL

Utrecht beste grote (G4) zzp-gemeente van Nederland

19-03-2018

Bron: zzp-nederland.nl

De Nederlandse zzp'er geeft zijn gemeente gemiddeld een 6,7. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met ZZP Nederland onder 2.220 ondervraagden. Van de vier grootste steden blijkt de zzp'er in Utrecht het meest tevreden: een 7,4 als rapportcijfer. Rotterdam scoort met een 6,6 het slechtst van de G4: Nederland's vier grootste steden. “Zelfstandigen zijn belangrijk voor de lokale economie en de sociale cohesie in wijken en buurten", vindt Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland. "Het stimuleren van kleinschalig ondernemerschap moet op de politieke agenda van gemeentepartijen.”

De zzp'er is veelal niet op de hoogte van de diensten die een gemeente hem of haar te bieden heeft. Slechts 34% is bekend met het feit dat je bij de start van je bedrijf bij je gemeente terechtkunt. Rotterdam volgt daarbij het landelijk gemiddelde. Amsterdam doet dit veel beter: maar liefst 64,9% van de zzp'ers in de hoofdstad weet dat je voor hulp bij de start van je bedrijf bij de gemeente kunt aankloppen. 

Wat betreft de kleine(re) gemeentes bestaan er grote verschillen in de beoordeling. Zo doen Delft en Nijmegen het met 5,6 gemiddeld een stuk minder goed dan het landelijke 6,7. Wat betreft deze kleinere gemeentes, zijn zzp'ers in Veenendaal (8,0) en Eindhoven (7,8) het meest tevreden over hun gemeente.

Ga terug naar het overzicht