WAAR DE SIGNBEDRIJVEN EN ZZP'ERS ELKAAR TREFFEN
Informatie

ACTUEEL

Vrijwillig en flexibel ZZP pensioen

29-01-2015

Zelfstandigen kunnen sinds 15 januari 2015 pensioen opbouwen met het vrijwillige ZZP Pensioen op flexibele basis. Het ZZP pensioen is een initiatief van Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen, PZO, Zelfstandigen Bouw en Loyalis, onderdeel van APG.

Deze maand verschenen diverse berichten dat ZZP’ers verplicht aan een pensioenfonds zouden moeten deelnemen. Maar sinds kort is het dus mogelijk om op vrijwillige basis een ZZP pensioen te regelen. Flexibel, transparant en vrijwillig. Precies zoals dat past bij zelfstandigen met een wisselend inkomen die hun inleg niet verloren willen zien gaan door gezamenlijke uitkeringen en hoge kosten. Om aan de ZZP Pensioenregeling deel te nemen hoeft u niet aangesloten te zijn bij een zelfstandigenorganisatie, deelname staat voor iedereen open.

Lage kosten en dagelijks overzicht
De deelnemer betaalt eenmalig € 40,- instapkosten. De vaste beheerkosten zijn € 35,- per jaar. De variabele beheerkosten bedragen jaarlijks 0,35% van het opgebouwde vermogen. De kosten van toe- en uittreding bedragen gemiddeld 0,03% per jaar van het beheerde vermogen. Dit is een indicatie, gebaseerd op een maandelijkse inleg en een inlegduur van 20 jaar. Deze lage kosten zijn goed vergelijkbaar met een collectieve pensioenregeling. Er is 24/7 inzicht in de waarde van uw opgebouwd pensioen en de verrichte stortingen.
Ook de belegginsmix is flexibel: Naarmate de pensioendatum dichterbij komt, wordt de samenstelling van de beleggingsmix aangepast waardoor er minder risicovol belegd zal worden.
Belangen deelnemende ZZP’ers gewaarborgd
De samenwerkende ZZP-organisaties hebben de Stichting ZZP Pensioen opgericht. De ZZP-organisaties nemen deel in het bestuur om de belangen van de deelnemende ZZP’ers blijvend te waarborgen. Het bestuur wordt ondersteund door een toekomstige deelnemersraad van ZZP’ers, die een ZZP Pensioen hebben afgesloten.

Bron: zzp-nederland.nl
 

Ga terug naar het overzicht